Trångsynta jag

Ibland blir jag irreterad på mig själv, jag har alltid sett mig själv som en öppen och fördomsfri person men ibland så... Jag kom på mig själv när jag satt på Max och åt middag med min sambo, vilka idioter som inte tycker att Max har de godaste hamburgarna (av Sibylla, Frasses, Burger King, McDonalds mm). Sedan tycker jag att alla som äter lätta eller annat skitsmör är mindre intelligenta...don´t get me started on cults...eller sötsenap, eller de som tycker om terrakottafärgade tapeter med björkmöbler eller alla som envisas med att permanenta luggen a la 80-tal...

...men sensmoralen är detta; ibland, inom vissa områden, har jag väldigt liten förståelse för människor som inte tycker som jag. Jag har, ibland, de bästa åsikterna och ibland den enda sanningen. Punkt slut.


Bäbis

Hej Frank och välkommen till världen. Är så glad att min vän Mary har blivit förälder, hon kommer att bli en cool morsa, och Frank kan inte annat en bli en cool unge.Vad f**n ska man göra då?

Har sett fram emot en film som heter "Sunshine Cleaning" nu i några månader och när dagen kom då den hade premiär så tänkte jag att jag skulle unna mig att gå på bio en lite grå dag, helt ensam till och med för att visa mig stark inför mig själv.
Jo vad ser jag om inte detta - Den filmen visas inte i Sundsvall. Arg som bara den ringer jag SF som snällt säger att de bara har köpt 4 kopior av filmen och att de gick till större städer - Men du kan ju alltid se den i en annan stad eller vänta tills den kommer ut på dvd - fick jag till svar. Ja, jag reser gärna 25 mil för att se en film eller väntar 6 mån...vad faan.

Jag borde vara inköpschef på SF.....nu ska jag ge fingret åt ipred och ladda ner den - skyll er själva, ni bad om det.

Äntligen är väggmålningarna klara

Nu är mina väggmålningar helt färdiga. Det sista drog jag ut länge på innan jag äntligen fick fingrarna ur. Det hela började med att min vän Mary visade mig några fina väggdekorationer och jag föll direkt för världskartan men att köpa ett stort klistermärke för ca 2000 spänn var aldrig ett alternativ. Så jag frågade svärfar lite snällt om jag fick låna en projektor och sen var det bara att börja.

Världskartan sitter på en sovrumsvägg som hade lite möjligheter till något annat, och när jag ändå hade en projektor i hemmet så målade jag insidan på toadörren med ett motiv från filmen "Boondock saints".

 

Min dagliga rutin

Jag spenderar väldigt mycket tid på nätet, det är så mycket som måste göras och det finns så mycket som är så roligt. Men min dagliga rutin ser ut som följande:

1. Nyheter - vk, st, aftonbladet, expressen och ibland dn
2. Mail - hotmail och spray
3. Blocket - letar gamla möbler
4. Goggle - letar konst och kollar upp sånt jag inte vet
5. Hemnet - mitt drömhus kanske finns till salu?

Och dessa gör jag bara om jag hinner:

5. Socialiserande - facebook och bloggen
6. Kläder - hm, tradera, ellos, asos, beckersurf mm

Snart är det sommar!

Förra sommarens populära skor; gladiator-sandalerna lär vara ännu mer populära denna sommar och jag vill ha ett par. Skulle passa perfekt till mina bruna löparben.

   
1. Ellos 499kr
2. HM 199kr
3. Ellos 399kr

En riktig hurtbulle

Idag var det andra gången jag var ute och sprang denna veckan. Egentligen var det hela ett försök att motionera vovven men jag inser ju de självklara fördelar på mitt eget välbefinnande. Bara att försöka hålla ut längre än första veckan, jag brukar tröttna efter 4-5 ggr...

Jag är ute efter det alla löpare eftersträvar; runner´s high. När jag var i som bäst form någon gång under 2002 så kunde jag springa i 1,5 tim och sedan känna mig lagomt trött. Nu springer jag 0,5 tim och är rejält slut.En grå torsdag - what to do?

Gräsänkling och utan hund, det regnar ute och är allmänt grått. What to do?

1. Prova en underbar klänning på åhlens som jag eventuellt kan ha på midsommar (det gäller att ha framförhållning..)
2. Pyssla lite
3. Städa innan vännerna kommer från Ume imorgon
4. Plugga (va? nä inte idag, det är väl en röd dag idag?)
5. Kanske baka nått sött?


Igår vid blomsteraffären

Jag köpte blommor till en kompis som har fyllt år igår och det slog mig att min mor alltid har sagt att jag borde jobba som florist. Jag kan ha sagt att jag ville bli det när jag var liten men jag ville även bli trädgårdsmästare, kirurg och stridspilot så jag vet inte om man ska ta det så ordagrant.

Min mor har alltid försökt lära mig och mina syskon om växter och framförallt blommor men till hennes stora sorg har ingen fattat tycke för denna kunskap, sorry mum. De enda växter jag har hemma är garderobsblommor och plastorkidéer. Trots flera rejäla försök måste jag dock inse att jag inte har gröna fingrar, du kanske har mer tur med barnbarnen mamma.

(jag hatar alla som säger att orkidéer är så lätta att sköta, NÄ det är de inte.... dom dör ju bara...)


Mina Lisa Rinnevuo tavlor (när jag egentligen borde plugga...)

   

1. En kopia av Lisa Rinnevuo                               2. Inspirerad av Lisa Rinnevuo men med en egen text och lite annorlunda
                                                                                            figurer
3. En kopia av Lisa Rinnevuo men ska skriva en egen text

Tattoos

Tänk om man hade en tatueringmaskin hemma...vad fin min vänstra sida av kroppen skulle vara :) vill tatuera mig NU.

Det är kanske är på tatueringar jag ska spendera mina pengar från skatteverket..mmm

När sambon är borta blir lisa dampig

Sambon är i stugan och ska jaga bäver vilket innebär att jag har hela helgen framför mig, kan göra vad jag vill (nästan) men än så länge har jag bara sprungit runt i lägenheten och lekt vuxendamp.

Har filat och målat ett soffbord, har städat hela köket vilket inte syns för jag började sedan borra upp två tavellister på en köksvägg men eftersom vår borr inte är så bra så är bara två av fyra hål färdiga....Så nu är det målarsaker och borrdamm och verktyg utspridda i hela lägenheten och jag blev alldeles nyss för trött för att städa igen...


Pysselbegär

Jag är så himla sugen att pyssla men har bara tråkiga projekt hemma:

1. Slipa o måla ett soffbord som saknar ben
2. Slipa o måla köksluckorna
3. Rensa i förrådet
4. Spana på tapeter på nätet

(det blir nog den sista punkten...)

RSS 2.0